Calendari

ag.
12
Ds
2017
18è Festival aMt @ Capsa de Musica
ag. 12 @ 12:00

WHITE BOY WHITE

15

WHITE BOY WHITE (13:00h) jardins exteriors Capsa

Els sons americans i negres arriben als jardins de Capsa de Música amb White Boy i el seu demolidor duo d’arrels americanes.

Us presentem a White Boy White que amb un estil prou personal obrirà el 18è festival aMt, on les versions del Blues s’ajunten a les pròpies en una visió particular. Des de Filadèlfia i abrigallat per altre bon guitarrista, Richard White, ens ofereix la seva forma d’entendre un vermut musical.

 
18è Festival aMt @ Capsa de Musica
ag. 12 @ 20:00

EL 18è FESTIVAL aMt arriba a la majoria d’edat aquest Sant Magí 2017

La Capsa de  Música acull el pròxim dia 12 d’agost una nova edició del festival de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), que aquest any celebra la seva majoria d’edat. Gossos, Joan Reig i Fito Luri encapçalen un cartell amb una bona selecció de Músics del territori i de la seva Música i interpretada en directe com a marca de la casa.

Un festival diferent i únic que apropa músics i sons que surten de la norma preestablerta i apropa l’intèrpret amb el seu públic, un públic lleial que ve al nostre Festival sabent el que vol escoltar en un espai creat i gestionat per la Música en directe i a on es té cura fins al mínim detall. Com l’any passat, el festival té una prèvia al migdia amb una visita guiada a les instal·lacions de la Capsa a les 12:00h i vermut musical als jardins exteriors a les 13:00

El festival arrenca pròpiament a les 20:00.

16

SETRILL (20:00h)

Setrill és un grup de música ska-rock format per músics de la Ribera d’Ebre i Terra Alta. Comença a gestar-se, amb el nom d’Alarma Social, component els seus temes i a pujar als escenaris l’any 2012. Després d’alguns concerts i de noves incorporacions al grup, es consolida finalment, el Maig del 2015, com a SETRILL. Amb uns 30 concerts arreu de les Terres de l’Ebre cal destacar que el mateix estiu del 2015 es proclamaren guanyadors del concurs A Xalar!,  i finalistes del concurs Música Jove de l’Acampada Jove 2015 de Montblanc. L’abril del 2017 presenta EFÍMER el seu primer treball discogràfic. Enregistrat a l’estudi 6 db pel tècnic Bernat Mateu i sota la supervisió del productor David Garcia (baixista de Bongo Botrako). La banda ha seleccionat 4 temes frescos i molt ballables per donar a conèixer el seu SKA-ROCK festiu. Amb arrels Rock i bases d’ska, s’hi entreveuen tocs i sonoritats afins a la banda com són el reggae i el punk, estils que també mostren al seu directe. Els seus temes poden ser descarregats, a través de la seva pàgina web www.setrillband.cat   El Maig de 2017 presenten el seu directe “Tot és tot” amb la voluntat de compartit els missatges compromesos i els ritmes festius de les seves cançons. Enèrgics, il·lusionats, crítics però alhora alegres i incasables esperen oferir el seu directe arreu dels Països Catalans.

17

STONEVIBES (21:00h)

Acaben de guanyar el segon premi del concurs musical Reus Sona. Stone Vibe neix a principis del 2016 després que l’Alex Pouget i l’Albert Ramos es coneguessin en un concert. El fet que els dos compartissin influències musicals (Hendrix, Zeppelin, Dan Patlansky, The Brew o Philip Sayce) els va portar a iniciar aquest projecte. Els mesos següents el duet es va dedicar a compondre i treballar en un repertori, fins que, a finals d’estiu, van decidir portar part del repertori a l’assaig. Així és com en David Rodriguez, a principis d’octubre, va unir-se a la bateria i un mes més tard va entrar el Víctor Corbi, al baix elèctric. Després d’uns mesos d’assaig finalment es decideix gravar el primer EP de 7 temes (gravat a Oxigen Studis amb en Ramón Berlanga), amb el qual es vol mostrar aquesta nova proposta musical marcada pel rock britànic i el rock blues americà. Actualment, estan presentant l’EP per arreu de la província, el concert va ser a Barraques de Reus dins del marc del concurs Reussona en el qual van aconseguir el segon premi.

18

FITO LURI (22:00h)

Fito Luri no és un nouvingut al món de la música, de fet en Fito porta tota la vida fent el mateix, trenta anys cantant, tocant instruments diversos, portant endavant els seus projectes creatius o creant per altres, el Fito ha fet gairebé de tot. Va començar cantant amb el grup de pop Om i després ho va fer al capdavant de Cafè París. Anys més tard, amb la recordada Orquestra La Padrina, va recórrer escenaris de tot Catalunya fent ballar al personal al ritme de versions de clàssics del rock, del blues i del soul. Ha fet música per a obres de teatre i ha col·laborat en obres com a músic i actor, treballant amb Toni Albà, Oriol Grau, Miquel Àngel Fernández… També ha fet de bateria i de percussionista per a grups de jazz com Grey Quintet o de música tradicional com La Banda del Pantanu.

“Escucho este disco y lo primero que recibo es que tiene la apariencia de lo sencillo, de lo no pretencioso. Una virtud esencial y poco habitual en estos  tiempos. Creo que cuando se aúnan, como es el caso, calidad con sencillez, profundidad con luz, sentido musical con frescura… el resultado suele ser admirable. Hay en estas canciones apuesta por la vida, sentido de lo lúdico, alegría, serenidad, intimismo bien dosificado, naturalidad y ni una gota de pedantería. Además, transmite y te acompaña. No sé si se puede pedir mucho más… “

Jabier Muguruza

El cantautor reusenc Fito Luri fa trenta anys que és al món de la música i ha publicat mitja dotzena de discos en els últims quinze anys, però fora de les comarques de Tarragona, on sí que s’ha prodigat força en directe, ha estat fins ara un dels secrets més ben guardats de la cançó d’autor catalana. 

Xavier Castillón, El Punt Avui

19

JOAN REIG (23:15h)

El músic JOAN REIG presenta un espectacle de petit format, aquest cop com a cantant i no com a baterista, acompanyat pel guitarrista SERGI ESTEVE. L’artista constantinenc es reivindica com a autor interpretant cançons que ha escrit per als seus grups Els Pets o Mesclat i d’altres d’inèdites.

En el recital també si poden escoltar adaptacions molt personals d’artistes tant nacionals com internacionals (Lluís Llach, Ovidi Montllor, Serrat, Jacques Brel, Elvis Presley, Credence Clearwater Revival, Bob Dylan, etc.).

20

GOSSOS (00:30h)

“El reflex d’una generació, la culminació d’una carrera musical”

Gossos va estrenar el passat mes de setembre un nou àlbum anomenat ZENIT, que simbolitza la culminació d’una carrera musical amb la combinació perfecta de totes les seves etapes dins un sol disc. Catorze cançons que pretenen explicar què és el ZENIT: el punt més alt de la seva vida i la seva carrera. En les cançons hi podem trobar la suma del bo i millor del grup en aquests 23 anys de camí.

Alguer Miquel de Txarango, la cantant Judit Neddermann, el compositor Alfred Tapscott i la formació de vents Gots de Tuba col·laboren en diversos temes.

“El nou àlbum anirà acompanyat d’una gira lluminosa i fresca, tal com és el disc”.

Gossos planteja ara un concert molt més enèrgic per retornar als grans espais i festivals del país. Un concert per públic familiar i de totes les edats. Un repertori dinàmic, el millor d’aquest últim disc mesclat entre les cançons més importants que han format part de la trajectòria del grup. Una alenada de pop rock, les melodies de sempre. Un espectacle potent i diferent entre tota aquesta fornada de mestissatge que podem escoltar i gaudir arreu.

 
set.
15
Dv
2017
CAPSA i SONA9 (SEMIFINAL) @ Capsa de Musica
set. 15 @ 20:00

Concerts Semifinal Sona9 2017, Festes De Santa Tecla. La 17a edició del Sona9, la plataforma més important de la música emergent en català, creix i per aquesta edició del concurs s’hi han adherit l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), gràcies als quals la ciutat acollirà una semifinal en directe amb tres grups durant la programació de les Festes de Santa Tecla, i que també s’uneix a les semifinals del BAM a Barcelona, l’Acústica de Figueres i el Mercat de Música Viva de Vic i que permetrà augmentar la difusió i promoció del certamen. I com a convidat, gaudirem dels guanyadors del 26DOTGN, els MOSTASSA. En els 17 anys de vida han passat pel concurs més de 3.000 artistes i s’han donat a conèixer noms tan destacats com Manel, Els Amics de les Arts, La Iaia, Nyandú, The Mamzelles, Macedònia o Coriolà, entre molts altres, que han renovat i revolucionat el panorama musical a Catalunya. El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat.cat i TV3, i el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE, el patrocini d’Estrella Damm, i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Músics de Tarragona (aMt)

e-Lildami(c)Carles-Rodriguez

LILDAMI (Hip-Hop & Trap, Terrassa) Damià Rodriguez, més concegut com Lildami, ha aparegut com un huracà en el món de la música i més concretament donant conèixer el trap i el hip hop en català a les masses populars. Des del 2014 el seu nivell de producció ha anat augmentant fins a unes 30/40 cançons en dos anys i el seu canal de youtube ja acumula més de 600.000 visites.

e-Ultim-Cavall(c)Carles-Rodriguez

ÚLTIM CAVALL (Noise-Pop, Sant Pere de Ribes) Amants de les melodies i la distorsió, Últim Cavall volen que la seva música arribi a emocionar de la mateixa manera que ells s’emocionen interpretant les seves cançons. El sons de grups com The Cure, Yo la Tengo, My Bloody Valentine o Joy Division planegen en la proposta de la banda de Sant Pere de Ribes.

e-Barbaritats(c)-Xepo-W.S

BARBARITATS (Funk-Rock, Xàtiva) El sextet de Xàtiva continua fidel a la seva essència musical. Una proposta versàtil encapçalada per la contundència del rock i el ritme més calent del funk. La banda ha guanyat diferents certàmens musicals en la seva carrera com el del públic al concert per la Llengua de Carcaixent 2013 i l’Espiga Rock al 2017.

Mostassa 26DOTGN guanyador by Fermin Civit (Atf 016)

MOSTASSA com a grup convidat de casa, els Mostassa que presenten ‘El que vam ser’ el seu primer disc. Pot semblar curiós que un àlbum de debut dugui un títol potser més propi d’un ‘Grans èxits’ d’un grup consolidat, però a pesar de ser un grup nou, l’esperit de Mostassa llueix moltes cicatrius. La trajectòria dels seus integrants és llarga i després de bregar durant anys per trobar el moment i les persones amb qui poder-se expressar a través de la música, no ho volen oblidar. Per això el que vam ser ens parla dels moments, les experiències i les persones que tant fent-nos bé, com mal, ens han portat a ser qui som.

set.
16
Ds
2017
TECLA CAPSA (Concerts Tarragonins) @ Capsa de Musica
set. 16 @ 22:00

THE LARVARIANS, ET-CO*, ZIEN AÑOS, VIRGILI & THE RIVALS i OBSTACLE 

El TECLA CAPSA és una sèrie de concerts gratuïts amb servei de barra a preus populars -amb música i músics de Tarragona-, ens ofereix quatre grups finalistes a l’última edició del concurs musical DO TGN del 2016, ens presentaran una fita musical per gaudir de Santa Tecla i de les seves creacions musicals.

e-The-Larvarians-by-Fermin-ATF-016
THE LARVARIANS
Et-CO* Foto Promo Credit Joan abella
ET-CO*
e-Zien-años-by-Fermin-ATF-016
ZIEN AÑOS
e-OBSTACLE-definitiva
OBSTACLE (grup convidat).

 

set.
24
Dg
2017
CAPSA i JAZZ CLUB @ Capsa de Musica
set. 24 @ 20:00

GIULIA VALLE ENSEMBLE

Jazz, Sala ArtTe, Barcelona, Live music Black and white, Monochrome, Music, Show Giulia Valle : contrabajo y composición David Pastor : trompeta Martí Serra : saxo, soprano y tenor Miguel Villar : saxo alto Vicent Pérez : trombón y efectos Marco Mezquida Music : piano Dani Dominguez : batería

Per Santa Tecla, el reputat cicle barceloní “l’Hora del Jazz Memorial Tete Montoliu” arriba a Tarragona per primera vegada. Giulia Valle és una reconeguda contrabaixista i compositora de jazz. Una oportunitat única d’escoltar i veure en directe a una de les figures claus del Jazz català.
Giulia Valle escriu música i lidera grups de forma continuada, obtenint sempre el màxim feedback per part del públic. Les seves formacions més actives actualment són dues: Giulia Valle Trio (amb qui acaba de treure un disc gravat en directe a San Francisco –California-) i el grup Libera, amb qui ha estat tocant regularment, omplint l’aforament disponibles a totes les actuacions.

e-Giulia-Valle-Imma-Casanellas
Ara Giulia reprèn el fil del reconegut Giulia Valle Grup, formació que la va situar entre els músics més emblemàtics de l’escena europea actual. Amb aquests grans músics, els mateixos que va portar a l’escenari del Blue Note (NY) en el seu primer viatge a EUA i amb la col·laboració d’unes altres dues eminències a la música en aquest país, Giulia ens presenta el projecte del Large Ensemble que vol crear: Giulia Valle Ensemble.
Una música tant viva com creativa i que atrapa a l’espectador, executada per instrumentistes molt reconeguts. Un plaer comptar a Tarragona amb el talent desbordant d’aquesta reconeguda contrabaixista.
Giulia Valle, contrabaix i composició
David Pastor, trompeta
Martí Serra, saxo soprà i tenor
Miguel “Pintxo” Villar, saxo alt
Vicent Pérez, trombó i efectes
Roger Mas, piano
Dani Domínguez, bateria

 

oct.
20
Dv
2017
CAPSA i TERTÚLIA FORMATIVA @ Capsa de Musica
oct. 20 @ 20:00

 LA TORNADA: “COM TROBAR CONCERTS”

la-tornada

El cicle ‘La Tornada en acció’ arriba a Tarragona amb una jornada dedicada a la música en directe i enfocada a orientar joves músics a l’hora de tirar endavant la seva proposta musical. Músics i agents del sector debatran el dia 20 d’octubre sobre les dificultats i les oportunitats amb què es troben els artistes emergents amb l’objectiu aportar-los consells i recomanacions útils a l’hora de buscar concerts i engegar el seu camí dins el món de la música en viu. L’acte s’emmarca dins un cicle organitzat conjuntament per la revista La Tornada (http://www.latornada.cat/ca) i Fundació SGAE i es clourà amb una copa de vi gentilesa del celler empordanès La Vinyeta.

Recordem que cal inscripció prèvia enviant un e-mail a: oam@musicstgn.com

oct.
22
Dg
2017
CAPSA i JAZZ CLUB @ Capsa de Musica
oct. 22 @ 20:00
MAX SUNYER i JOSEP MAS “KITFLUS”

max

MAX SUNYER (guitarra) i JOSEP MAS “KITFLUS” (piano) es coneixen des de 1973 quan van formar part de la banda que acompanyava al desaparegut Tony Ronald.

L’any 1974 formen el grup Iceberg (1974 – 1979), considerat un dels millors grups de jazz-rock de la història musical del país, amb el que graven 5 discos amb música pròpia.

L’any 1981 es tornen a trobar -junt amb Santi Arisa i Rafael Escoté-, per formar la mítica banda de jazz-fusió Pegasus, amb la que tenen gravats 10 discos. En formació de duo interpreten temes propis i estàndards de jazz.

oct.
28
Ds
2017
CAPSA i TRIBUT @ Capsa de Musica
oct. 28 @ 19:00

TRIBUT A RAMIRO BEA (Números Rojos)

ramiro-bea

El passat 9 de setembre és complia el segon aniversari de la trista notícia que va commocionar a l’entorn musical de la ciutat de Tarragona, a més de tota la família i amics. Ramiro Bea, baixista dels Números Rojos, moria poc abans de finalitzar la seva jornada laboral, sense haver arribat al mig segle de vida. Un senzill DEA (desfribilador) l’hauria salvat.

Dos anys després i respectant la decisió de la seva família, un grapat d’amics ens proposem dur a terme un senzill homenatge al músic i millor amic dels seus amics.

Ramiro Bea, després de diverses incursions musicals, va intervenir en l’última etapa de Números Rojos, banda de recorregut nacional en el “mundillo” del rock.

Ramiro va deixar el seu segell personal com a baixista al tercer treball dels Números Rojos “Tiempo Muerto”.

La proposta inclou, a més dels Números Rojos, a diversos músics i grups que van intervenir en l’esmentat LP, el productor del qual, Toni Urbano, també ens va deixar fa tres anys. David i Jaume, ex-Presidents i actualment Carpaccio Bit i El Toubab estaran aquesta nit amb Kandi Alvarez, que també va ser en aquella última producció dels Números Rojos; Els Zink, on Hugo Garcia representa una part de la història de la banda; Manolo Elvis; Juanma Agustin, músics i amics que en uns o altres moments van formar part. També hi seran 2Ut (membres de l’aMt) i Varones (formació que assaja als bucs de la Capsa). Tots ells actuen sense cobrar, ja que la intenció és que el que es recapti a la barra i amb aportacions voluntàries anirà destinat a ajudar un festival musical que cada any organitza l’Associació de Veïns del Parc Riu Clar, barri on va residir Ramiro gairebé tota la seva vida, i que a partir d’ara portarà el seu nom.

“Després de moltes anades i vingudes, força frustració i unes quantes paraules agres que és millor no esmentar, l’homenatge sembla prendre un rumb definitiu i confirmem ja una data i un lloc. El pròxim 28 d’octubre, si l’autoritat ho permet excepte catàstrofe, el nostre benvolgut amic, Ramiro Bea, tindrà el seu particular homenatge  a la Capsa de Música. Bé, encara no sé si és aquesta la paraula apropiada… potser hauria de dir… “comiat”, “trobada” o “Brindis”. Cal subratllar l’enorme implicació i col·laboració de l’aMt, entitat a vegades infravalorada per part d’alguns als quals la Cultura, inclosa la música, no els mereix un gest d’atenció ni tan sols per un fill d’aquesta ciutat que va ser un dels seus ambaixadors recorrent la península d’est a oest i de nord a sud.

Us convidem a tots a compartir una estona entranyable i unes birres en memòria de Ramiro Bea. L’amistat i un bon racó on somriure, mereixen sempre la pena.”

Fede Díaz, bateria i lletrista de Números Rojos

nov.
18
Ds
2017
CAPSA i BLUES i FLAMENC @ Capsa de Musica
nov. 18 @ 23:00

TORI SPARKS i CALAMENTO + WHITE BOY WHITE

18N

Com a grup convidat i que caldejarà l’ambient i obrirà la nit, el grup tarragoní White Boy White, format pel bluesman Richard White, americà d’origen establert a Tarragona, i Carles Vergés, dos reputats músics de casa nostra.

Després Tori Sparks amb Calamento + El Rubio, desplegaran tot el seu poder a l’escenari de la Capsa de Música.

Fa cinc anys la cantautora Tori Sparks va canviar Nashville per Barcelona. El seu cinquè disc El Mar (Glass Mountain Records, 2014) va ser una col·laboració amb el trio de flamenc fusió, Calamento, i mescla de manera sorprenent els gèneres de blues, folk, rock, i flamenc. L’àlbum bilingüe va ser un èxit internacional, qualificat per la premsa com a “indescriptible, increïble” (Deruting), “valenta, arriscat” (Rolling Stone), “art pur” (Els Concerts de Radio 3), i “molt especial, un tros de disc [Top 20 Àlbums de l’Any]” (Orpheo).

Dos anys després, Tori Sparks + Calamento, han tornat a l’estudi per gravar el ja molt esperat segon àlbum, L’Horta, amb l’ajuda del mestre de la guitarra elèctrica, Francisco Guisat “El Rubio” és conegut pel seu treball amb Rosario Flores, i Color Humano. Entre la seva guitarra elèctrica i la guitarra flamenca del Pepe Camacho, desenvolupen un espectre de colors musicals que empeny el so del grup més allà que el seu i ja atrevit fusió d’estils. Segueixen experimentant i travessant fronteres, però sense perdre la base, aquesta única fusió que els ha guanyat tants fans mundialment amb El Mar.

nov.
25
Ds
2017
CAPSA i CERLE DE PERCUSSIÓ @ Capsa de Musica
nov. 25 @ 10:00

25N

Per primera vegada oferim una activitat formativa plural i que compta amb una gran acceptació per part del públic arreu del país. Aquesta activitat formativa està impartida per Álex Carasol Ferrer, Musicoterapeuta, psicòleg, bateria i facilitador de drum cercles comunitaris i de tallers de percusió amb l’ámbit de la educació.

El cercle de percussió (roda de percussió) és una trobada de tipus comunitari que ofereix una experiència musical de diversió i aprenentatge accessible a qualsevol persona que vulgui participar. Els participants del cercle s’expressen col·lectivament mitjançant l’ús d’un cor de tambors, instruments de percussió de diferents tipus (metal, fusta, shakers) així com percussió melòdica (*) boom whakers (tubs sonors de colors) i campanes sonores) i veus per crear un espai musical junts, alhora que gaudeixen d’un gran moment.

L’objectiu final no es dirigeix a l’articulació rítmica o la perfecció, sinó que consisteix a donar forma a una ment grupal construïda sobre la interacció i cooperació dels participants. Es tracta de construir progressivament i constantment, ritmes i sensacions sonores, sense atendre als estils clàssics ni patrons de fer música. Cada participant és protagonista a tot moment.

Per aconseguir el funcionament òptim de la trobada resulta generalment fonamental la figura del “facilitador”, que posa de manifest els recursos musicals del grup al qual pretén ajudar i descobrir tot el seu potencial. El facilitador no exerceix un paper de professor ni de músic que mostra les seves habilitats.

Viure aquest tipus d’experiència representa trobar-se amb un grup de persones conegudes o desconegudes i expressar les emocions sense buscar-ho.

Inscripcions a: oam@musicstgn.com

 

En conveni:  

 

Amb el suport de:

Equipament musical La Capsa 2024, amb el suport de la Diputació de Tarragona

Amb la col.laboració de SGAE  sgae

Amb el suport de la Diputació de Tarragona

Col.labora:  

 

L'aMt forma part de:

UNION DE MÚSICOS PROFESIONALES ACADEMIA CATALANA DE LA MÚSICA

PLATAFORMA ESTATAL POR LA MÚSICA ACTUA CULTURA 2%