Calendari
ALUMNES STO SOLC I WHITE BOY WHITE TRIO
El STO Solc és un centre creat el 2004 al Complex educatiu de Tarragona (l’antiga Laboral) com un servei de teràpia ocupacional per a nois i noies que no poden desenvolupar una tasca laboral com a tal, on se’ls ajuden a desenvolupar les seves habilitats personals així com la seva transició a la vida adulta i la relació i integració amb el seu entorn. Els quinze usuaris del centre combinen activitats terapèutiques relacionades amb el món laboral amb tallers d’expressió artística, teatre, manualitats, cuina… i música! Ells seran els propers convidats del cicle Escoles a la Capsa, que aquest cop comptarà amb els WHITE BOY WHITE trio com a “cicerones” musicals. Una banda amb un estil molt personal, on les versions de Swing i Blues s’ajunten i combinen perfectament amb les composicions pròpies. Des de Filadèlfia i acompanyat per dos excel·lents músics de casa nostra, Richard White obrirà el Dixie i Capsa.
GUILLEM ARNEDO BAND & CELESTE ALÍAS
ELS MUSICALS D’OSCAR HAMMERSTEIN II
Hereus de la tradició jazzística vocal de grans cantants com Frank Sinatra, Billie Holiday o Nat King Cole, l’energia d’aquest grup gira entorn del text i la melodia magistralment interpretades per la reconeguda cantant Celeste Alías. Al seu costat hi figuren Jaume Llombart a la guitarra i Roger Mas al piano, possiblement dos dels músics més interessants de l’actualitat a casa nostra, i la sòlida base rítmica de Dee Jay Foster al contrabaix i el mateix Guillem Arnedo a la bateria, que també lidera aquesta banda d’amants del swing i la poesia. En el seu primer àlbum Let’s Sing Again (Swit Records), aclamat per la crítica especialitzada i nominat a varis premis, compten també amb la col·laboració de Jorge Rossy al vibràfon. El 2016 se suma a la banda Michael Kanan, un dels pianistes de jazz més prestigiosos, reconeguts i aclamats de Nova York, per gravar el seu segon àlbum Let’s Sing Oscar Hammerstein II, sobre els musicals que aquest famós llibretista va escriure juntament amb Richard Rodgers o Jerome Kern.
DE-LOVELY TGN HOT TRIO
Plays COLE PORTER
L’any passat, els Tgn Hot Trio no van deixar a ningú indiferent després del seu insigne concert de retrobament, i aquest any ens ofereixen un altre dia de jazz inspirador i lluminós. El trio, format per John Style (piano), Xavier Pié (saxo soprano) i Quim Solé (bateria) repassa aquest cop els clàssics de Cole Porter, un dels pilars del gran cançoner americà. Lletres sofisticades, ritmes intel·ligents i formes complexes són el tret característic d’aquest compositor de Broadway, que també visqué a Europa, sempre sense estar-se de res, escrivint moltes cançons que posteriorment serien èxits amb sonoritats ideals per a la combinació dels tres instruments que integren TGN HOT TRIO. A l’impuls enèrgic de la bateria, s’afegeix el fons harmònic i rítmic del piano, que alhora està en constant diàleg amb el saxo soprano, buscant sempre que les seves actuacions arribin tant als amants del Jazz com als que mai han presenciat un concert d’aquest gènere.
JOSEP Mª DOMÈNECH TRIO + ALBERT CARBONELL
CONCERT DE CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DEL JAZZ
“RECORDANT GARCIA LORCA”
Per celebrar el Dia Internacional del Jazz a la Capsa de Música gaudirem d’un concert que serà d’una banda una revisita al repertori de la música popular andalusa i de l’altra un record a Federico García Lorca. Aquest va gravar l’any 1931 la Colección de canciones populares antiguas, acompanyant al piano a la cantant i ballarina “La Argentinita, obtenint un gran èxit a l’època. Josep Maria Domènech ha recuperat i arranjat aquestes cançons, portant-les al terreny del jazz i la improvisació tot respectant la línia melòdica. Amb formació de quartet amb el baixista Ramon Teixidó, Joan Rion a la bateria i el violinista Albert Carbonell, sonaran temes com “Zorongo Gitano”, “Anda Jaleo”,” El café de chinitas” o “La Tarara”.
ADE·MÁS + PLAYA ANGEL
ADE·MÁS són quatre músics de Tarragona i Torredembarra provinents de diferents formacions anteriors (Pal de Cec, Green Hot Chili Peppers, Falset Band, Teloneros…). Ara involucrats en un projecte iniciat a finals del 2016, amb el propòsit de presentar un repertori de covers de rock diferent (en format de sessió), que abasti des de l’Indie més actual, a l’Alternatiu més añejo: Reggae, rock, punk o pop.
El set list, inclou covers de grups com: Two Doors Cinema Club, Marc Ford, Arctic Monkeys, Bryan Adams, Foo Fighters, Juliette and the Licks, The Donnas, The Black Keys, The Strokes, Pink Floyd, Jefferson AirPlane.
En definitiva un ampli registre, que conjuga perfectament plantejat com una sessió de música però aquesta vegada “En directe”.
PLAYA ANGEL. Banda assentada a Tarragona i formada en 2011, compta amb membres de Torazinas, The Solenoids i Homes. Combinen amb gran subtilesa perill i dolçor, elegància i descaradura en les seves cançons begudes directament del so de Detroit de MC5 o The Stooges i més tard modelats per bandes escandinaves com The Hellacopters, Gluecifer o Turbonegro. En 2012 s’edita com a primera referència <Verano Eléctrico / Dulce Sabor> en forma de single de 7’’ i que serveix com a precedent al LP <Camaradas> en 2016. Sobre l’escenari són un tret d’alta energia, un cop amb guitarres de baluern circulant sobre una base rítmica capaç de clavar-te en l’asfalt.
.
D’ON ETS? Trio
Com cada mes la Capsa Jazz Club, ens proposa el millor jazz. Avui li toca el torn a tres músics crescuts en les ribes del riu Donets en Ucraina, durant dues dècades residents a Reus, es reuneixen per compartir les seves àmplies experiències musicals. Estàndards de jazz, versions pròpies de melodies tradicionals d’Europa de l’Est i temes composts per ells. Georgy Olshanetsky a la guitarra, Oleg Velazquez al baix i Viktor Sytnik a la bateria.
IAN LINTS a la VII MOSTRA DE l’AMBP
a CUNIT (camp de futbol), dia 27, 20:45h, gratuït
Dins la política de col·laboració amb l’Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP) i de suport als músics socis per actuar pel territori s’inclou la participació d’IAN LINTS a la mostra que se celebra aquest any a Cunit. Ian es un apassionat pel Bruce Springsteen, Dylan i Damien Rice. Aquests catalano-irlandès-escandinau amb aire malenconiós interpretarà versions dels seus músics favorits i també temes de la seva autoria.
CAPSA i AUDITORI 1.2
TALLER PRÀCTIC DE FOTOGRAFiA DE CONCERTS.
No ens oblidarem de l’edició de les fotografies (balanç de blancs, reducció de soroll, reencuadre, selecció) i el blanc i negre tot un món dins de la imatge fotogràfica. Explicarem l’ús de les fotografies (cessió a grups, publicació en revistes, …). També inclourem la fotografia amb els mòbils d’última generació i la presa de vídeos.
Jaume Vilaseca trio “JAZZNESIS II”
Projecte jazzístic sobre la música de la banda britànica de rock progressiu Genesis, dins del període que va des del disc “Trespass” de 1970 fins al doble àlbum “The lamb lies down on Broadway” de 1974. És la continuació del projecte “Jazznesis” (Discmedi 2008). Introdueix les composicions genesianes en l’estil mediterrani, llatí i una mica flamenc del trio barceloní. Jazznesis ll completa l’obra de Genesis augmentant el risc en els temes escollits (“The Lamb Lies Down on Broadway”, “Fountain of Salmacis” o “Supper’s Ready”), en els arranjaments, molt treballats, i en un llenguatge molt jazz, molt improvisador, on tots els instruments interactuen creant un so autèntic, instrumental i acustic. Jazznesis II és un noble homenatge a les atmosferes rocksinfonianes que la banda va concebre amb veus, mellotrones, òrgans, guitarres elèctriques i pedals. Jazz pur, on la improvisació és el més important, però sobre melodies i harmonies d’uns compositors que en els anys 70 van fer mèrits per convertir-se en “clàssics”.
Jaume Vilaseca, piano
Dick Them, baix i contrabaix
Ramon Diaz, bateria i percussió