Calendari
Banda formada per músics de Tarragona i que adapta temes clàssics i més contemporanis, amb un estil propi i molt particular amb ritmes més ballables i frenètics i una constant interacció amb el públic. Compten amb una potent veu femenina, secundada per una sòlida base musical que es mou entre el vigorós Soul de Vintage Trouble, passant pel rock clàssic de la Creedence o Janis Joplin i la frescor de Charlie Winston.
Andrés Quiñones (Sito), guitarra i veus
José Quiñones, bateria i veus
Nerea Lorente, veu
Rafa Colmenar, baix i veus
Aforament limitat amb invitació prèvia a: entradas@capsademusica.com – Les portes s’obriran 20 minuts abans de la jornada/concert – Reservat el dret d’admissió
Medusa és una proposta de llarga maduració. Recull l’evolució musical dels seus components i la posa al servei d’un projecte col·lectiu que transita per les fronteres ecològiques dels diferents estils musicals, és en aquests intersticis on es troben les propostes de Medusa. L’inquietant i ric espai compartit entre el jazz, el rock, el pop, la cançó d’autor… formen aquest conjunt de cançons amb una veu col·lectiva, construïda a partir de cinc visions personals.
Isidre Sans, baix elèctric
David Rincón, percussió
Javier Bofarull, clarinet i saxo
Joan Ramos, guitarra
Kandi Álvarez, guitarra i veu
Aforament limitat amb invitació prèvia a: entradas@capsademusica.com – Les portes s’obriran 20 minuts abans de la jornada/concert – Reservat el dret d’admissió
El folk acústic i el pop independent en la seva accepció més íntima són els signes d’identitat de Maria Jaume, jove cantautora mallorquina que es presenta amb un grapat de cançons pròximes i sinceres, marcades per unes lletres crues i transparents, amb referents que van de Julia Jackin o Angel Olsen a Miquel Serra, sempre amb un regust mediterrani. Ha actuat ja en escenaris com Vespres d’Hivern, Tastautors o Mobofest i ha col·laborat amb Salvatge Cor cantant l’emblemàtica “Flor de fusta”, a més de proclamar-se guanyadora a la darrera edició del concurs Sona 9. Amb tots aquests elements, presentarà el seu primer àlbum, sota la producció de Pau Vallvé.
Aforament limitat amb invitació prèvia a: entradas@capsademusica.com – Les portes s’obriran 20 minuts abans de la jornada/concert – Reservat el dret d’admissió
El passat gener Quico Pi de la Serra va enregistrar en directe el que serà el 24è disc de la seva carrera discografia, “Cançons de Combat”. El concert i producció a càrrec del Festival Barnasants celebrava el 25è aniversari de l’activitat. La nova proposta inclou cançons fetes fa molts anys, d’altres més recents i algunes d’altres autors, però totes emblemàtiques pel que fa a la temàtica. Cançons de combat destil·la una part fonamental de la forma de ser de l’artista que sense concessions repassa l’actualitat a través de cançons fetes en diverses èpoques. “Són cançons que, a la meva manera, volen denunciar uns fets que avui dia continuen passant”, explica. De “Sento el vent” a “Si els fills de puta volessin”, passant pel “Bella ciao”.
Quico Pi de la Serra, veu i guitarra
Amadeu Casas, guitarres i veus
Joan Pau cumellas, harmònica
Aforament limitat amb invitació prèvia a: entradas@capsademusica.com – Les portes s’obriran 20 minuts abans de la jornada/concert – Reservat el dret d’admissió
Guillem Anguera i Xavier Pié són dos músics del Camp de Tarragona amb una llarga trajectòria professional, que en aquest espectacle comparteixen escenari per mostrar el seu talent interpretatiu que els ha portat a ser uns referents en el seu àmbit musical, la música tradicional/popular i world music en el cas del primer, i el jazz i new age en el cas del segon. Aquests dos músics ens ofereixen un concert íntim i familiar, on l’acordió diatònic i el saxo soprano es fusionen per fer un viatge a diverses músiques del món, de l’est a l’oest, de nord a sud.
Guillem Anguera, acordió
Xavier Pié, saxo soprano
Aforament limitat amb invitació prèvia a: entradas@capsademusica.com – Les portes s’obriran 20 minuts abans de la jornada/concert – Reservat el dret d’admissió
MARIA JAUME. El folk acústic i el pop independent en la seva accepció més íntima són els signes d’identitat de Maria Jaume, jove cantautora mallorquina guanyadora del Sona9 2019. Maria Jaume presenta un grapat de cançons pròximes i sinceres, marcades per unes lletres crues i transparents i amb un regust mediterrani. Amb tots aquests elements, aquest setembre presenta el seu primer àlbum, “Fins a maig no revisc” (Bankrobber), amb la producció de Pau Vallvé.
RELAT. Guanyadors del Premi Cases de la Música del Sona9 2019, i dels premis populars de La Cançó de Salitja i l’Inèdit de Llambrilles, la banda de La Garrotxa Relat presenten el seu primer disc, Contratemps (RGB Suports). Aquest disc produït i gravat a La Panchita Records amb Chalart58, ens proposa un viatge que va més enllà del reggae i del dub, combinat amb músiques urbanes com el trap, hip-hop o dancehall, cuidant amb molta sensibilitat el missatge de les cançons i la singularitat musical del projecte.
YUHNIVERSIA & HYPATIA PRESENTEN “PARTÍCULAS” EN CONCERT
Yuhniversia és el projecte personal de la cantant, actriu i performer barcelonina Judith Aguilà Fuster. El 2019 va resultar guanyadora de la 19a edició del concurs de cantautors/es d’Horta-Guinardó, organitzat pel CC Matas i Ramis, i va rebre el Premi del Jurat de la mostra de nous talents PortAutors, impulsat pel Port de Tarragona. Actualment està treballant en la producció del que serà el seu primer disc, de títol Partículas, inspirat en la cultura pop més efervescent, el teatre musical i l’electrònica. Algunes de les cançons d’aquest treball ja les ha presentat en directe, en format duet, acompanyada de la músic Hypatia (guitarra, piano i veu).
MAURICI GENÉ & ADRIÀ SALVADOR (THE DEVIL’S BRIDGE BROTHERS). El passat 16 d’agost, Maurici Gené i Adrià Salvador van tindre l’honor de donar el tret de sortida a l’excel·lent cicle “La Música del Diable” a l’aqüeducte de les Ferreres, en el què col·labora l’aMt. Dos dels nostres millors músics barbuts i amants del pop, el folk i l’americana van compartir escenari i cançons per primer cop. Ells s’ho van passar prou bé i el públic encara més, o sigui que repeteixen per Santa Tecla. El reusenc Maurici Gené va publicar l’any passat el seu primer llarga durada en solitari, Golden days; i el tarragoní Adrià Salvador és conegut per haver liderat diversos projectes com Febrero o Azote.
LOS GLOSTERS. “Los Glosters. 30 anys a la carretera”, un somni fet realitat
Els Glosters, grup tarragoní de pop, celebren trenta anys d’impecable trajectòria a comptar des de la creació del seu anterior projecte, els Pirats. Una efemèride que, tal com estan els temps, esdevé gairebé mítica. Tres dècades en el món de la música equivalen a molt més que a una fita quantitativa tan destacable com aquesta, implica atresorar una enorme creativitat que necessita l’esforç i la constància per fer-se realitat amb irreductible convicció com ha estat el cas. Puri Pedrola (baix), Evan Dedes (bateria), Héctor Mir (orgue), Ramón Cuenca (veu) i Carlos García (guitarra) han fet història i el mèrit no els hi treu ja ningú. Ara volen compartir-ho amb tots nosaltres celebrant-ho sense estar-se de res. Per això van oferir-nos un concert, el passat 8 de juny de 2019, que ha esdevingut un documental amb el títol genèric de “Los Glosters. 30 anys a la carretera” a càrrec de la Produktiva Films dirigit per Nando Caballero.
LOS DOCTORES. Inicien la seva marxa a primers de 2014 a Barcelona quan José Toval (Guitarra) i Xavi Sospedra (Bateria) decideixen crear un tribut a Dr.Feelgood, els reis del Pub Rock. Jesús al baix i Jordi Brilleaux a la veu completen la formació que comença a assajar amb l’objectiu d’armar un repertori solvent i defensar amb la major dignitat el llegat de la banda britànica. De 2015 a l’actualitat, Els Doctors han realitzat més de 50 bolos en les principals sales catalanes (Magic, Rocksound, Underground, Stones, La Capsa, Mariscal i etc).
30è FESTIVAL L’HORA DEL JAZZ – MEMORIAL TETE MONTOLIU
L’aMt col·labora amb una efemèride molt especial: ni més ni menys que el 30è Festival de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Barcelona (AMJM).
IRENE REIG TRIO, 19:00 h. Detall, interacció, swing… són algunes de les característiques que trobem en el trio liderat per la saxofonista i compositora Irene Reig. Amb més de cinc anys de trajectòria, el grup presenta el seu nou repertori format per música original i arranjaments que beuen directament de diferents vessants del jazz. Irene Reig, veu i saxo; Joan Casares, bateria i Pau Sala, contrabaix. http://www.thechangesmusic.com
JOAN FORT GROUP, 20:00 h. El guitarrista i compositor tarragoní Joan Fort ens presenta un dels últims projectes en què està immers, i en aquesta ocasió ho fa acompanyat del seu mestre i tutor Eladio Reinón, mític saxofonista valencià reconegut nacional i internacionalment. El grup el complementen dos dels músics més actius del panorama: Santi Colomer a la bateria, i Peru Peñafiel al contrabaix. En aquest viatge sonor podrem escoltar música original dels components del grup escrita especialment per a la formació, i complementada amb peces d’altres autors rellevants escollides amb molta cura. Eladio Reinón, saxo tenor; Joan Fort, guitarra; Santi Colomer, batería; Peru Peñafiel, contrabaix. https://m.faceboook.com/JoanFortN
ANTONIO VEGA
GRATUÏT amb inscripció prèvia a: entrades@capsademusica.com
Pl. Tarragonès, a l’exterior del Centre Cívic Municipal de Torreforta (Tarragona)
L’aMt celebra anualment des del 2007 el Dia de la Música -21 de juny- amb un concert especial de tribut a un grup o solista o un estil o data musical de relleu històric, el repertori del qual és reinterpretat pels socis de l’aMt. Des dels Beatles, als Stones, Queen, Elvis, Bob Marley, Pink Floyd, David Bowie, Madonna o Bruce Springsteen, s’ha fet ja una llarga llista de tributs a l’aMt.
Per aquest 2020 el músic escollit, a proposta dels socis, ha estat ANTONIO VEGA. Tant amb Nacha Pop primer com en solitari posteriorment, aquest cantant, compositor i guitarrista madrileny ha estat una influència important per a molts músics de tot l’Estat.
Davant la impossibilitat de celebrar el concert en condicions al juny, el tribut s’ha reprogramat al 21 de novembre per Santa Cecília, la patrona de la música i els músics, i el celebrarem a l’exterior del Centre Cívic de Torreforta. Per l’aMt també és una manera de reconèixer que els barris de ponent són una de les principals pedreres de músics de la ciutat.
Finalment fem valdre i reivindiquem l’esforç dels músics i voluntaris que pujaran a l’escenari amb setmanes de treball musical a l’esquena, d’un repertori que en molts dels casos és totalment aliè al seu gust i estil interpretatiu, i això és per nosaltres la força principal del nostre tribut musical anual. “La chica de ayer”, “Una décima de segundo” o “El sitio de mi recreo” seran algunes de les cançons que sonaran a Torreforta.