Calendari
Capsa Músic Festival 18 8 22 #CMF22 #gratuit #santmagí2022 #bossanova #pop #blues #jazz #autor #rap #hiphop #rock #indiemusic #indie #CAT #live #músic #musicians
DEL POP AL RAP, MÚSICA PER TOTS ELS PALADARS
El Festival, un dels elements imprescindibles de les festes de Sant Magí, és l’estendard de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) i com a targeta de presentació i de reivindicació dels músics davant la ciutadania tarragonina. Convertit ara en un festival “indoor”, continua mantenint l’esperit primigeni d’oferir una llarga jornada de música en directe.
Aquest 2022 el Capsa Music Festival se celebrarà el 18 d’agost, totalment gratuït per als assistents. A més de la seqüència festivalera de vermut-nit-matinada, programem també al matí a les 12:30 h la jornada de portes obertes, per tal que la ciutadania s’acosti a conèixer les interioritats de l’espai musical que és la Capsa de Música. *A les 13:15 h tindrà lloc el concert de vermut i a partir de les 20:00 h els concerts de nit i matinada.
Pel Capsa Músic Festival ja han passat en anys anteriors artistes com ara: MARUJA LIMÓN, QUICO PI DE LA SERRA, PEGASUS, GOSSOS, OBESES, EL PETIT DE CAL ERIL, LOS DELTONOS, STANDSTILL, QUIMI PORTET, SUPERSUBMARINA, LOVE OF LESBIAN…
MAZONI
(GIRONA /CAT) Pop – Rock – Indie
La darrera mutació de Mazoni és LUDWIG (Bankrobber 2021), el disc que va publicar el novembre de 2021 on incorpora a la formació un membre fantasma, arribat del més enllà: Ludwig Van Beethoven. Mazoni és el nom artístic del músic empordanès Jaume Pla (La Bisbal d’Empordà, 1977). Va formar el seu primer grup als 13 anys, juntament amb Carles Sanjosé (Sanjosex), i més tard va ser cantant del grup Holland Park. El mateix any 2004, Jaume Pla va abandonar Holland Park per centrar-se en la seva carrera en solitari, ja amb el nom de Mazoni. Va publicar l’inquietant “7 songs for a sleepless night”. L’any 2006, reconciliat amb la música, Mazoni va presentar “Esgarrapada”, 11 cançons cantades en català.En aquest punt, Mazoni va convertir-se en un habitual del circuit català de festivals (del Primavera Sound al popArb, passant pel BAM, MMVV, Altaveu, Acústica…) i culminant amb les actuacions al prestigiós South By Southwest de Texas i a la Canadian Music Week de Toronto. A més, Jaume Pla va acompanyar Pau Riba amb la Banda dels Lladres (2006).L’any 2009, la carrera de Mazoni va fer un gran salt endavant gràcies al disc “Eufòria 5 – Esperança 0”, que el va situar definitivament entre els grans noms de l’escena musical catalana. En el disc hi figuraven cançons que avui ja són clàssics del grup, com Ei, que surt el sol!, Apocalipsi now o especialment Eufòria, clímax de popularitat de Mazoni i hit transversal: fins i tot van fer-la seva els avis de Casal Rock!L’any 2011 va arribar “Fins que la mort ens separi”. Per aquelles dates, Mazoni també crea la sintonia de la sèrie de TV3 Kubala, Moreno i Manchón i publica l’EP “Inaudit” (2011)L’any 2014, Mazoni presenta nou disc, “Sacrifiqueu la princesa”.A partir d’aquí, la carrera de Mazoni afronta projectes cada vegada més singulars. En primer lloc, un retorn a l’anglès amb el disc “7 songs for an endless night” (2016). Tot seguit, Mazoni viatja a Turquia per dialogar amb músics turcs gràcies al documental Navigam: Per primer cop a Istambul, que també s’acabaria plasmant en una col·laboració als escenaris. I també es tanca durant un mes a Arts Santa Mònica per escriure cançons, una experiència que es recolliria al llibre disc “31 dies tancat”, en col·laboració amb el periodista Nando Cruz.L’any 2017 publica un disc extremadament auster, “Carn, os i tot inclòs”. El retorn a l’electricitat arribaria el 2019 amb “Desig imbécil”, un retorn a la fórmula bàsica de guitarra-baix-bateria al costat dels habituals Miquel Sospedra i Aleix Bou.
DAN PERALBO i EL COMBOI
(BCN / CAT) Pop – Rock – Indie
Guanyadors de la 21a edició del concurs Sona9, la proposta de Dan Peralbo i El Comboi és un pop-rock fresc i vitamínic que en directe es transforma en un terratrèmol de rock’n’roll, i amb unes referències musicals que s’apropen als nord-americans The Strokes o als britànics The Libertines. El quartet de Torelló (Osona) gràcies al primer premi del Sona9, ha publicat aquesta primavera el seu nou disc “Miris com t’ho miris”, gravat a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui.
TEKO
(TGN / CAT) Hip-hop – Rap
Pablo Espadas, conegut en el món del rap com Teko, és un MC, cantant i productor tarragoní d’estil inclassificable. Considerat per molts com una llegenda del rap underground a causa de les seves participacions en les primeres edicions de la Red Bull Batalla de Gallos i a la seva primera maqueta, “Vertigen”, va ser un dels mc’s que més va influenciar a diverses generacions en el panorama nacional, tant en freestyle com en cançons, a causa del seu enginy i a l’abús de metàfores i dobles sentits. En la cúspide de la seva carrera va abandonar el rap per a formar la banda de rock “La Doble Fila”, amb la qual va publicar 1 LP i 2 EP’s, col·laborant amb Litxis (La Cabra Mecànica) i tocant en festivals com el Sonorama. Entremig, li va donar temps a girar amb Bebe com a acompanyant de Carlos Sadness (Shinoflow), sortir en El Intermedio o telonear a Katy Perry. 10 anys després del seu retir del rap, va tornar en gran amb el disc/documental “Las cosas no se arreglan en 1 dia”, un Ep escrit, compost i gravat en 24 hores, al qual li acompanya un documental homònim disponible en la plataforma Filmin. Avui dia, Teko lidera la banda de rap POETAS PUESTOS, al costat del poeta i raper valencià Charly Efe, i prepara per a 2023 el seu debut com a cantautor de la mà del mític productor Jaime Stinus (Loquillo, Orquesta Mondragón, Los Rebeldes).
FÒRUM
(TGN / CAT) Hip-hop / Rap
Fòrum és un nou grup de rap format per quatre joves de Tarragona: XTerra, el Ganso, Mark i Alfons. Tots quatre rapers ja tenen la seva trajectòria per separat, però han decidit ajuntar-se per iniciar un nou projecte. Amb la intenció, llavors, d’aixecar a Tarragona sota les seves runes, Fòrum porta una mescla agressiva de rap en el seu estat més pur.
JAZZUL
(TGN / CAT) Covers – Jazz – Blues – Pop
La música de Jazzul neix de la inspiració dels autors David Chueca Folch (Guitarra) i Sonia Linares Berroy (Veu). Junts s’endinsen en el gènere del Nu-Jazz amb tocs de Pop, Soul i Rhythm & Blues, desenvolupant una música viva, imaginativa, dinàmica despertant el ritme, la improvisació i la sensibilitat musical. La combinació de cançons d’autoria pròpia i les versions que influencien el so de la formació, ens porten a gaudir d’un repertori on són presents Sade, Norah Jones, Peggy Lee, Amy Winehouse, The Ronnettes… entre d’altres. Els Jazzul han recorregut diversos espais en festivals de música en viu, així com locals emblemàtics de l’escena contemporània catalana.
TRIO PIXINGUINHA
(TGN / CAT) Bossa Nova. Alfredo da Rocha Viana Filho, conegut com a Pixinguinha, fou un instrumentista virtuós amb la flauta, el saxòfon, compositor, arranjador, líder de bandes, director d’orquestres i mestre brasiler. És considerat un dels majors compositors de música popular i un dels fundadors de la samba. La seva obra va ser fonamental per a què el xoro (música instrumental popular de Brasil) es desenvolupés com a gènere musical independent. Va esdevenir un referent per a molts compositors posteriors. Va integrar els xoros del segle XIX amb harmonies jazzístiques contemporànies, ritmes afrobrasilers i tradicions europees. Amb les seves composicions va obrir el xoro a una nova audiència i contribuir a popularitzar el gènere. Molts músics, dels més reconeguts de l’escena brasilera, se’n consideren deixebles. Aquest trio, integrat per guitarra, saxo soprano i percussió, ens ofereix una selecció de les seves composicions més representatives i les alterna amb coneguts temes de bossanova. Música sense estridències, ideal per a crear un ambient íntim i distès, des de la perspectiva d’un trio instrumental que vol aprofundir en la intensitat de les melodies i la seva capacitat de transmetre emocions.
* Horaris aproximats d’actuacions
TRIO PIXINGUINHA, 13:15 h
JAZZUL, 20 h
FÒRUM, 21 h
TEKO, 22 h
DAN PERALBO i EL COMBOI, 23:15 h
MAZONI, 00:30 h (matinada del dia 19)
ATENCIÓ! Menors de divuit (18 anys), obligatori acompanyat de pare mare o tutor legal durant tot l’esdeveniment a la Capsa de Música
#CMF22 #CULTURASEGURA #REGALAEMOCIONS #COMPARTEIXCULTURA
Ja fa anys que la Capsa acull concerts vinculats al concurs SONA9 en el marc de les festes de Santa Tecla, i que són una ocasió immillorable per conèixer alguns dels artistes que seran d’èxit en el futur. En aquest sentit, en anys anteriors i abans de ser populars han passat per la Capsa Lildami o Maria Jaume, que es va classificar en un concert a la Capsa de Música i finalment va guanyar el concurs.
CRISBRU
Liderat per la cantant barcelonina Cristina Brugada, Crisbru és un projecte que busca transmetre un missatge de força i sinceritat en la seva proposta musical. En el seu primer treball discogràfic titulat “Addicta”, i impulsat pel Premi Èxit del Sona9, podem trobar cançons pròpies que barregen el pop d’autor amb sons electrònics i que giren al voltant de temes tabú de la nostra societat i tractant la temàtica de les addiccions.
MICROHOMES
El trio del barri de Sant Andreu a Barcelona són els actuals guanyadors del premi Joventut-Cases de la Música del Sona9, un guardó que els ha permès durant aquest any anar preparant el primer disc que gravaran aquesta tardor sota la producció de Jordi Bastida, guitarrista d’Els Pets. Microhomes han crescut musicalment durant el Sona9, convertint-se en un autèntic power-trio amb una proposta molt original que revolucionarà el rock alternatiu català.
ROGER PADRÓS
Cantautor nascut a Barcelona, al novembre del 97. A més de cantant, toca el piano i la guitarra. Al llarg de la seva trajectòria ha participat en diversos certàmens que ho han portat a guanyar premis de composició i a actuar en sales emblemàtiques de la seva ciutat com a «Llum de Gas» o «Sala Barts» i fins i tot ser artista resident en «Casa Batlló». Guanyador de l’última edició del concurs per a cantautors Port Autors. Roger va publicar en 2019 el seu primer EP (Mil Més) de la mà de «48 Volts Studio». És destacable el seu pas per la setena edició de la Veu, en la qual va ser semifinalista en l’equip de Pablo López. Es defineix com algú que escriu sentiments i els dona veu. També com algú que persegueix conèixer-se.
ONNIRIA
Banda d’indie rock formada a Tarragona per Paula (veu i guitarra) el gener de 2021. En ple confinament (maig 2020), Paula decideix muntar una banda indie amb projecció i, per això, comença una recerca exhaustiva dels millors músics. El so de la seva guitarra pot recordar a Coldplay i U2. Les seves composicions musicals destaquen per un so molt personal que connecta creant una atmosfera molt especial.
L’Hora Del Jazz, Memorial Tete Montoliu 32a edició
*Places limitades amb inscripció prèvia a: https://capsademusica.com/wp/entrades180922/
Capsa i Jazz Club (Memorial Tete Montoliu), arriba a Tarragona la 32 edició de l’hora del Jazz i gaudirem de veritable música de JAZZ en directe, gràcies a les sinergies amb l’Associació de Música Moderna i Jazz de Catalunya (AMJM).
Com en un puzle, en aquest projecte hi encaixen diferents elements que reflecteixen les inquietuds artístiques de l’autor (Matteo Sacilotto, guitarrista i líder del grup) en proposa un viatje des de la fascinació per les cançons dels cantautors italians i espanyols, fins al so del jazz, amb les seves mil facetes. Ha publicat els àlbums Tributi to Nino Rota (2010), The “Comtal Town” Quartet (2019) i Sonic Matters (2021) i actuat en festivals com Udine Jazz (Udine, Itàlia), Mediterranean Music Festival (Eslovènia), Rototom SunSplash (Itàlia), Festival 21 Graus (Sevilla), Thelonious Monk (Trieste, Itàlia).
Sonic Matters:
Sabina Witt, veu
Matteo Sacilotto, guitarra i composició
Xavi Plaza, saxo
José López, contrabaix
Adrià Claramunt, bateria
*Places limitades amb inscripció prèvia a: https://capsademusica.com/wp/entrades300922/
Un disc fonamental pels músics dels barris de ponent als anys vuitanta. El primer àlbum en directe de Lou Reed llançat en 1974, va ser top de vendes en més de 30 països. Aquest àlbum conté solament cançons de la Velvet Underground i en la reedició es van agregar dos temes de l’àlbum Berlin. L’edició espanyola inicial, encara sota la dictadura franquista, estava censurada i la cançó “Heroine” no estava inclosa. No obstant això, es distribuïen còpies de contraban. Després de la restauració de la democràcia es va poder distribuir el disc amb la composició original de cançons. Les cançons del Rock ‘n’ roll Animal, estan interpretades molt dinàmicament i fins i tot estan modificades respecte a les seves respectives versions d’estudi, donant-los un clima més concordant a l’època. No perdis l’oportunitat de venir per aprendre amb atenció i per a després parlar del seu autor, de la banda, del disc en qüestió i de l’impacte que va tenir a la història de la música rock dels anys setanta i fins avui en dia.
TESA + JONATAN PENALBA
*entrades anticipades en actiu fins a les 23 h del dijous dia 13 a:
https://capsademusica.com/wp/entrades151022/
Tesa, rapera d’Almussafes (Ribera Baixa), juntament amb el cantant d’Alcúdia (Ribera Alta), Jonatan Penalba, presenten “Rap d’Arrel”. Un espectacle on els dos artistes amb trajectòries i estils totalment diferents revitalitzen la música tradicional valenciana mitjançant el rap, amb la sana intenció de fer arribar els sons tradicionals a un nou públic modernitzant el seu discurs, però també a la inversa, intentant seduir a les noves generacions de seguidors de la música urbana, i fer conèixer el rap entre un públic més acostumat a la música tradicional. En aquest espectacle, el duet format per Tesa i Jonatan Penalba estan acompanyats per dj Delamorgue.
PIPO ROMERO trio
*entrades anticipades en actiu fins a les 23 h del dijous dia 13 a:
https://capsademusica.com/wp/entrades161022/
Pipo Romero / Compositor i guitarrista procedent de Cadis, la seva música prové de l’essència d’aquesta ciutat i de les músiques, influències de diferents llocs del món. Durant molts anys, Pipo ha estat un dels guitarristes d’estudi i sessió més prestigiosos del país. Però la veritable passió de Pipo apareix quan troba una nova manera de tocar amb totes les influències que conviuen dins d’ell (clàssic, flamenc, jazz …) però portats al llenguatge de la guitarra acústica. El setembre de 2017 el seu primer àlbum “Folklòric” va ser editat pel prestigiós segell Legacy i va entrar directament en el top ten de la WMCE (World Music Charts Europe, nov. 2017). A la fi de 2018, el compositor i guitarrista presenta el seu segon àlbum “Ideario”, esgotant les entrades durant dues nits consecutives en la seva Cadis natal així com en els festivals de jazz de Barcelona i Madrid, i interpretant durant 2019 la seva música en nombrosos fòrums internacionals (Canadà, EUA, Itàlia, Portugal). Pipo Romero, es consolida així com una de les figures més revolucionàries de la guitarra acústica i ens delecta ara amb la seva “Ikigai”.
THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW (BSO)
Diversos artistes, 1975
28 d’octubre, 20 h / Gratuït amb consumició mínima*
*Places limitades amb inscripció prèvia a:
https://capsademusica.com/wp/entrades281022/
I per celebrar la castanyada i Halloween, una sessió dedicada a aquesta banda sonora rock que va tenir un gran impacte a la història de la música de pel·lícula, als escenaris teatrals dels anys setanta i en els musicals de comèdia. Una experiència formativa per als més melòmans!
FETUS
5 de noviembre, 20 h / 6 € anticipada* i 8 € taquilla
*Places limitades amb inscripció prèvia fins a les 15 h del dia 4 a: https://capsademusica.com/wp/entrades051122/
Fetus eren senzillament un grup de punk-rock fins que van descobrir els romanços de Jaume Arnella. Després de dedicar-li un revolucionat homenatge al disc “Sota, cavall i rei”, ara aprofundeixen en el camí que els va assenyalar el mestre al nou disc, “La serra dels perduts”, on la banda explora un nou univers amb històries populars de l’imaginari empordanès i cançons perdudes de les Gavarres i de més enllà.
En el terreny musical, el punk-rock i la cançó de taverna marca de la casa s’endinsen cada cop més en el folk nostrat, no només pel que fa al repertori sinó també a la instrumentació. La tríada guitarra/baix/bateria conviu ara amb els sons tradicionals de l’acordió diatònic, gràcies a la col·laboració destacada de Carles Belda, el sac de gemecs o el flabiol. Tot s’integra i arriba al punt climàtic als “Goigs de Sant Martí”, un tema que ja s’ha convertit en pal de paller dels seus incendiaris concerts.
“La serra dels perduts” és el quart disc de Fetus aparegut aquesta tardor sota el segell musical Bankrobber i dona continuïtat a “L’epicentre del fangar” (2018), “Terra cuita” (2019, premi Time Out al Talent Radical) i “Sota, cavall i rei” (2021).
WHAT WE DID IN OUR HOLIDAYS
Fairport Convention, 1968
18 de novembre, 20 h / Gratuït amb consumició mínima*
*Places limitades amb inscripció prèvia a: https://capsademusica.com/wp/entrades181122/
Continuem el nostre repàs a alguns dels discos cabdals de la música moderna, en aquest cas amb el segon LP de la longeva i mutant formació britànica de folk rock – encara en actiu-, en què van començar als sons de la costa oest dels EUA la influència de la música tradicional anglesa. Va ser, a més, l’únic disc en què van coincidir com a components noms de llarga trajectòria posterior com Richard Thompson, Sandy Denny o Ian Matthews.