Calendari
VA! (Pop – Rock · Barcelona)
Exploradors de nous sons, VA!, són un grup de pop que mira de reüll al folk i el pop independent. Tot i començar a fer cançons en format acústic, els barcelonins van ampliar el projecte a més components que van donar un aire més contemporani i potent a les seves composicions.
L’HOME BRUT (Pop – Rock · Beneixida)
L’Home Brut fan neteja, i fugint d’etiquetes musicals ens proposen un viatge sonor sense prejudicis. Són una de les bandes més actives de la nova escena valenciana i des dels seus inicis no han parat de treballar. L’any 2015 van estar nominats a la millor maqueta en els Premis Ovidi Montllor de la música en valencià.
MENUT (Cançó d’autor · Mora la Nova)
Menut és Carles Blanch, cantautor revolucionari i explorador de les noves formes d’entendre i interpretar la música d’arrel. Amb unes cançons inspirades en la cançó protesta del segle XX i de tradició oral, el cantautor investiga en nous sons, acostant-se al pop i l’electrònica, sense oblidar-se de la música tradicional de les Terres de l’Ebre.
JOAN REIG (Cançons · Constantí / TGN)
És l’artista convidat que tancarà la nit de la semifinal del Sona 9 i a on la qualitat innegable es donarà la mà dels nous valors musicals dels països catalans. Joan Reig, presenta a Tarragona ciutat i per festes de Sant Tecla, el seu primer disc en solitari després de més de 35 anys pujant als escenaris. Ara recull en un disc sis cançons que són un resum d’allò que interpreta en els seus concerts: peces pròpies noves, d’altres d’Els Pets readaptades i també versions d’artistes que l’han marcat com a músic i persona.
En Joan Reig, bateria d’Els Pets i membre d’altres formacions com Refugi, Mesclat i Tàrraco Súrfers, consolida amb el seu nou disc en solitari i amb banda la seva carrera com a cantant.
Es tracta del projecte més íntim i personal de l’artista constantinenc. Per primera vegada treu un recull de cançons pròpies en un projecte en solitari, com a Joan Reig. A la primavera va sortir el disc en format vinil de 10 polzades amb sis cançons.
Acompanyen al cantant a l’escenari músics de la talla de Pemi Rovirosa i Jimmy Pinyol (Lax’n’busto), Sergi Esteve (Josep Romeu) i Dani Peña (“Refugi”)
El repertori es compon de cançons del disc, versions de músics com Bob Dylan, Elvis Presley o Elvis Costelo. Completaran l’espectacle cançons d’Els Pets de Joan com: “S’ha acabat”, “Segon Plat” o “El poble sobre el barret de fum”.
ELADIO REINÓN JAZZ QUARTET
Eladio Reinón, saxo tenor
Albert Bover, piano
Jordi Gaspar, contrabaix
Roger Gutiérrez, bateria
Segona edició a Tarragona del reconegut cicle de concerts “l’Hora Del Jazz, Memorial Tete Montoliu” de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) amb un concertàs d’alt nivell jazzístic d’aquest Quartet de Jazz format per intèrprets amb una extensa carrera professional i que ha tocat en Festivals com el de Barcelona, València, Girona, Sant Sebastià, Copenhaguen, Århus, Belo Horizonte, La Pau, Santa Creu, Caracas, Barquisimeto i un llarg etc, així com en infinitat de clubs de jazz i sales de concert.
L’estètica musical del quartet, recull influències de diverses tradicions musicals, des del flamenc i la música llatina fins a la música clàssica de principis del XX, però sempre amb el jazz com a principal referent i amb la improvisació com a element primordial.
El repertori està basat en les composicions originals d’Eladio Reinón i també inclou arranjaments de clàssics del jazz i latin jazz.
Actiu en l’escena jazzística des de principis dels 80, Eladio Reinón, ha tocat en infinitat de Festivals, sales de concert i clubs de jazz i ha gravat nombrosos discos com a acompanyant i com a líder, sent premiat en diverses ocasions com a millor solista, millor disc i millor director.
Entre els seus treballs més destacats trobem els enregistraments amb Tete Montoliu, Bebo Valdés, Jack Walrath, Idris Muhammad i germans Rossy entre d’altres.
THE CHEAP TRICK TRIO (TCTT)
La banda formada completament pels músics actius de l’aMt els TCTT (aMt) van a Barcelona a tocar i gràcies al projecte d’intercanvi de l’aMt “Música en Marxa”.
The cheap trick trio (TCTT), neix amb la intenció d’acostar a un públic no especialitzat a un selecte repertori de cançons d’índole instrumental, carregades de dinàmiques i varietat d’estils. Els millors instrumentistes de diferents èpoques conflueixen en l’extensa llista que ofereixen en format tribut power-trio.
Des del rock, la fusió, el jazz i fins i tot el clàssic com ara Dominic Miller, Frank Gambale, Eric Johnson, John Petrucci, Marcus Miller, Guthrie Govan…
Un xou carregat de sorpreses i varietat que no deixarà a ningú indiferent i que promet descobrir un món de possibilitats musicals.
Jesús Gutiérrez (Bateria), Carlos Rojo (Baix elèctric) i Andoni Diaz (Guitarra elèctrica), uneixen les seves forces, després de treballar en diferents projectes per separat (i junts també), per oferir una aposta més personal i sincera de les influències de la seva música des dels seus anys d’adolescència més incipient.
Si vols descobrir el que té preparada aquesta peculiar (però original) formació, no et perdis el seu concert una visió musical del que són algunes de les seves influències i músiques que els apassionen, en forma de versions i covers d’instrumentistes als quals admiren.
VERSIÓN PRIVADA
Versions dels èxits de totes les èpoques i estils. Els companys de Versión Privada s’han trobat en un moment de l’espai temps amb una cantant dels anys 80, un cowboy, un hippie de Woodstock, un guitarrista dels anys 60, un bateria disco i un cantant de rock. Sonaran cançons de totes les èpoques i els estils: des de Fito y Fitipaldis a Bruno Mars, des de Queen a Txarango, des de Luis Fonsi a La Pegatina, des de Europe als èxits del moment que sonen a Ràdio Flaixbac. Un repertori versàtil, amb molta festa i per a tots els públics. Amb Versión Privada entraràs en un túnel del temps musical.
Jornada Formativa SGAE – aMt al l’INS Pere Martell (Imatge i So)
Xerrada formativa Drets d’autor i propietat intel·lectual on participarà Agnela Domínguez, Directora de Comunicació i Activitats SGAE i Fundació SGAE, i MACC, músic i membre de l’Associació de Músics de Tarragona.
Des de la SGAE s’explicarà quina és la tasca d’una entitat que gestiona els drets dels autors i respondrà a les preguntes i els dubtes que plantegin els alumnes d’Imatge i So, com a futurs creadors de productes audiovisuals. Per la seva banda, l’aMt explicarà les funcions i tasques de l’entitat, el Projecte Capsa de Música i la gestió que fan pel col·lectiu de músics i els interessats, des de l’OAM (Oficina d’atenció al Músic) amb exemples pràctics d’usuaris.
MAURICI GENÉ + MEDUSA
Darrera del nom Maurice Gené, s’amaga l’ex-guitarrista, compositor i cantant de molts grups com ara The Raining Frogs Band (Alt-Country/Rock). El seu repertori, sofisticadament referenciat en el Folk-Rock americà dels 70, i devot de les excel·lències d’autors com Jackson Browne o el mateix Neil Young, s’inscriu dins un Folk Alternatiu amb una personalitat tal que difícilment sovinteja en el panorama local.
Acompanyat per les seves guitarres, l’autor interpreta les seves cançons amb una envejable honestedat i puresa artística. Les seves lletres estan farcides de poesia, de reflexions sobre la vida, l’amor i en definitiva sobre els grans temes de qui hom pot parlar. De metàfores ben arrelades a la quotidianitat, i als referents de la nostra època, no mancats de la suspicàcia d’aquell que amb els ulls oberts contempla el món amb intel·ligència i sensibilitat. De la crítica social com la dels grans autors als detalls inadvertits del dia a dia. En definitiva les seves lletres tenen un in crescendo constant que les eleva del concret a l’universal, i amb les que tots ens hi podem identificar. Recentment en Maurice ha guanyat el premi a la millor banda sonora d’un festival Internacional de cinema que es fa a Manila (iChill International Film Fest) gràcies a la música que va composar pel curtmetratge “Última Sesión”, el qual està dirigit per en Roger Bessó i produït per l’Escola de Cinema de Reus (ECIR).
Medusa (flueix, s’adapta i irrita) és una proposta de llarga maduració. Recull l’evolució musical dels seus components i la posa al servei d’un projecte col·lectiu que transita per les fronteres ecològiques dels diferents estils musicals, és en aquests punts d’interstici on se cerquen les propostes de Medusa. L’inquietant i ric espai compartit entre el jazz, el rock, el pop, la cançó d’autor… formen aquest conjunt de cançons amb una veu col·lectiva, construïda a partir de 5 visions personals.
José Ramón Pacheco, contrabaix;
David Rincón, percussió;
Javier Bofarull, clarinet i saxo;
Joan Ramos, guitarra;
Kandi Álvarez, guitarra i veu.
TGN Hot TRIO
TGN Hot Trio és una formació instrumental que vol aprofundir en la intensitat de les melodies i la seva capacitat de transmetre emocions, inspirant-se en el trio del saxofonista Lester Young. Interpretant un repertori extens i variat, format principalment per temes dels anys 40 i 50, la combinació d’aquests tres instruments dóna al conjunt una sonoritat diferent: a l’impuls enèrgic de la bateria s’afegeix el fons harmònic i rítmic del piano, alhora que dialoga amb el saxo. Un dels objectius d’aquest grup és que la seva música arribi tant als amants del Jazz com als que mai han presenciat un concert d’aquest gènere. Quim Solé, reconegut baterista i prestigiós pedagog, ha treballat i enregistrat, entre d’altres, amb l’OCB i amb primeres figures de la cançó. John Style va combinar els estudis de literatura i música clàssica a la Universitat de Londres abans d’instal·lar-se a Catalunya, on ha treballat com a pianista d’una gran varietat de grups de música clàssica i Jazz. Xavier Pié, professor de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, ha estat integrant de nombroses formacions musicals i ha enregistrat diversos treballs discogràfics.
John Style, piano
Xavier Pié , saxo soprano
Quim Solé, bateria
QUIN PAPER JUGUEN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ EN LA MÚSICA?
Gratuït amb inscripció prèvia a: comunicacio@musicstgn.com
Quin paper juguen els mitjans de comunicació en la música?
Com s’ha d’abordar la comunicació per tal que una proposta musical aconsegueixi
arribar al gran públic?
Com es pot treure el màxim rendiment de les diverses plataformes digitals a l’hora de difondre les cançons?
Com cal treballar les xarxes socials per aconseguir el impacte més gran?
Aquestes són algunes de les qüestions que tractarem en el marc del programa #SocAutor, organitzat conjuntament per la Fundació SGAE, La Tornada i les Cases de la Música. Ho farem amb una taula rodona que comptarà amb la presència de músics, periodistes i experts en comunicació musical i que servirà per aportar eines i consells a joves autors a l’hora de difondre la seva música.
Jornada tècnica de l’IES PERE MARTELL (Imatge i So)
Jornada tècnica i formativa a la Capsa. Una part important del nostre projecte d’activitats anual, és preparar als futurs professionals i aquesta jornada, la realitzem dins d’una assignatura específica de l’IES PERE Martell (Imatge i So) sobre realització d’espectacles. Amb ells treballarem els elements que conformen el sistema de sonorització de la Capsa de Música.
Escenari: Monitors, patch panel, wall box, distribució dels senyals, etc.
PA/FOH: Descripció característiques mesclador: Canals, busos, auxiliars, direct out, Insert, etc. Descripció sistema d’amplificació i reproducció.
Activitat: A partir d’una presa microfònica a l’escenari o una presa microfònica juntament amb un senyal de línia (teclat, guitarra, baix, etc.). Fer un ajust tècnic i artístic del senyal per tal que soni correctament tant a PA com a monitors d’escenari. Els ajustos comprendran el nivell (PFL i Fader), l’equalització (gràfica i/o paramètrica), FX (reverb, eco, flanger, etc.) i dinàmica (compressors, limitadors, portes de soroll, etc.).
ESCOLES A LA CAPSA
14 desembre, matí
Escoles a la Capsa, una de les accions que aporten més singularitat al projecte de l’aMt a la Capsa de Música des de l’any 2015. Una iniciativa singular que consisteix en la visita guiada d’alumnes a la Capsa de Música, finalitzant amb una “masterclass”en directe amb una formació musical sobre l’escenari de la sala de concerts. Des de l’aMt, donem una gran importància a aquest projecte per la seva capacitat de creació de nous públics i per permetre la interacció directa entre músics i infants. L’experiència de les sessions realitzades fins al moment demostra que, per a molts d’aquests, és la primera ocasió per interactuar amb músics i fins i tot amb música en directe. La valoració dels professors participants, a més, també ha estat molt positiva.