Calendari
MAREM LADSON + MAVICA
MAREM LADSON, resulta bastant increïble que algú gravi un primer disc amb tot just 19 anys i presenti aquest nivell d’imaginació compositiva, profunditat en les lletres i capacitat d’interpretació. Però és que gairebé res en la vida de Marem Ladson resulta molt normal. El seu precoç talent, la seva seguretat sobre l’escenari, la maduresa amb la qual controla cada aspecte de la seva carrera sorprèn immediatament. Aquesta aparició estel·lar s’ha anat forjant en presències en escenaris i festivals com si tal cosa. Amb tot just un single (All My Storms, 2017) va cridar l’atenció de mitjans i programadors, catalogant a la gallega/estatunidenca -mare d’Orense, pare de Nova York, jugador de bàsquet que va venir a jugar a Espanya- com una de les promeses més fermes del panorama musical.
MAVICA, és la jove compositora i guitarrista, Marta Casanova, originària de Cartagena i resident a Londres, on prepara l’enregistrament de ‘Gone’, el que serà el seu EP de presentació i amb la qual ja ha passat per ciutats com Barcelona, Madrid, Múrcia o Berlín. Però és a la capital britànica, on estudia música i producció, on ha trobat el lloc per a materialitzar el seu projecte musical. Cançons de folk pop amb influències que van des de Bon Iver fins a Sufjan Stevens passant per Amy Winehouse o Ben Howard. El passat 29 d’octubre va debutar a Barcelona obrint el concert de Rosego Pans (UK) a la Fàbrica Moritz i va tenir l’oportunitat d’enlluernar al públic amb la seva inconfusible veu i unes melodies que es graven al cap des de la primera escolta. Avançarà el primer single del seu treball discogràfic a principis de febrer.
CIRCULOS + INCORREGIBLES
La música de Tarragona provinent dels barris de Ponent, aquella que el públic ha de descobrir, la que sona ara mateix a l’altre costat del Francolí, es donarà cita a la Capsa per tal que tota la ciutat tingui l’oportunitat de gaudir i entendre una històrica reivindicació. La idea de l’aMt és il·lusionar i allunyar-nos junts de les ferides que ens separen. Per aquest motiu programem aquest concert amb dues bandes representatives dels barris de Ponent: una de nova creació, Círculos, i una altra de veterana que torna, els Incorregibles, un dels guanyadors del lamentablement desaparegut concurs musical de Tarragona DO TGN.
Circulos, flamenco rock i pop amb classe i elegància amb temes propis que veuen dels grans noms del rock flamenc com ara Triana.
Incorregibles, ens presenten el seu nou àlbum que és el retorn als escenaris d’aquest entranyable quartet de rock i feeling.
PLAYGROUND
PLAYGROUND, és el trio format per la veu avellutada de la Clara Luna i les versàtils guitarres d’en Vicenç Solsona i l’Andreu Zaragoza. És una proposta musicalment seductora i evocadora, que fa un recorregut per clàssics del soul, standards de jazz i bossanoves, així com algún tema original, per tal de fer arribar al públic tot l’encís de la sonoritat jazzística en format trio. Tots tres instrumentistes redescobreixen els seus rols i investiguen els seus límits, amb la destresa i l’habilitat de la qual en tenim sobrades mostres amb els seus treballs publicats anteriorment. Ara s’uneixen en aquesta proposta, al servei de la música des dels seus elements més purs i amb tota la complicitat que troben aquests músics a l’hora de sortir a jugar al pati amb les seves guitarres i la seva veu. Us apunteu a jugar amb ells?
MICHAEL KANAN TRIO
* entrades a: entradas@capsademusica.com
El pianista de jazz de Nova York Michael Kananés un dels pianistes més valorats i prestigiosos de l’escena jazzística internacional. Ha tocat amb Lee Konitz, Tal Farlow, Al Cohn, Kurt Rosenwynkel, Nat Su, Jane Monheit, Marc Turner, Jorge Rossy i un llarg etcètera. La resta del trio el formen el llegendari contrabaixista Horacio Fumeroi el bateria Guillem Arnedo. El trio ha enregistrat el seu primer disc l’agost del 2019.
Michael Kanan, natural de Boston, va tenir com a primer instructor el pianista Harvey Diamond, un estudiant de jazz innovador de Lennie Tristano. A la universitat de Boston, Michael va tenir l’oportunitat de tocar amb diversos grans artistes del jazz com Tal Farlow, Lee Konitz, Al Cohn, i Alan Dawson. Després a Nova York el 1991 va estudiar amb un altre estudiant de Tristano, el pianista Sal Mosca. Establert a Nova York, va tocar i gravar amb Kurt Rosenwinkel, Mark Turner, i Jorge Rossy, entre d’altres. També va desenvolupar una creixent reputació com a acompanyant vocal. El 1996, es va unir a la banda del llegendari cantant Jimmy Scott, el 2001, Michael es va convertir en l’acompanyant i arranjador per a una de les vocalistes més famoses de l’actualitat, Jane Monheit. Amb el grup de Jane Monheit, ha realitzat gires per tot el món i moltes aparicions en televisió, inclòs el programa de “The David Letterman Show” i el “The Conan O’Brien Show”. Quan no està de gira amb la banda Monheit, Michael actua i grava amb els seus propis grups. Ha realitzat dos enregistraments per al segell Fresh Sound New Talent: “Convergence”i “The Gentleman Is a Dope”També ha gravat un duet amb el seu antic col·laborador, el saxofonista Nat Su, titulat “Dreams and Reflections” entre molts altres. Entre els molts grups amb qui toca se’l pot escoltar al voltant de Nova York amb el seu trio format pel guitarrista Gregg Ruggiero i el baixista Neal Miner. I a Barcelona amb la banda coliderada amb Jorge Rossy i amb el seu trio amb Horacio Fumero i Guillem Arnedo.
Michael Kanan, piano
Horacio Fumero, contrabaix
Guillem Arnedo, bateria
+ info:
VIDEO: https://www.youtube.
WEB: www.michaelkanan.com
SPOTIFY: https://open.
ARRELS DE GRÀCIA
Conegut amb el nom artístic de Ximenis, Jonatan Giménez debuta com a solista, guitarra i líder amb el grup Arrels de Gràcia. Aficionat des de petit a la guitarra i al cant gitano, ha compartit escenari amb els Gipsy Kings, Manuel Malou, Shantel, Peret, Estrelles de Gràcia, Achilifunk Sound System, Els Delai, Estopa i Joan Manuel Serrat, entre d’altres. Arrels de Gràcia presenten als escenaris un ric repertori amb composicions pròpies, com “La moto”, “Sunmorenao”o “L’espardenya”, que s’han convertit en nous clàssics de la rumba catalana.
Ramon Giménez
Climent Campà
Pito Rosas
Diego Zamora
Jonatan Giménez
(Accés lliure i gratuït, limitat a l’aforament de la sala)
#TGNSonaFlamenc
#SOC AUTOR
Gratuït amb inscripció*
COM AVANÇAR CAP A LA PROFESSIONALITZACIÓ?
Arriba una nova sessió formativa d’alt nivell per autors emergents a la Capsa de Música, gràcies a les sinergies entre l’aMt, la Fundació SGAE, La Tornada i les Cases de la Música.
A les Jornades SOC AUTOR es vol posar en primera línia la feina de l’AUTOR i fer formació i assessorament per a tothom qui fa aquesta tasca de creació, amb experiències directes d’autors de primeríssim nivell. Darrere cada cançó que escoltes hi ha un autor. A la ràdio, en un disc, en una pel·lícula o en un concert, gaudim de la música del nostre grup o artista preferit. Son les cançons i la música de la nostra vida. T’has parat mai a pensar qui hi ha al darrer d’aquesta composició? A vegades és un o diversos components de la banda. Altres vegades és una altra persona que es dedica només a compondre perquè altres ho interpretin. És l’autor. És el Creador que fa una feina indispensable. És el primer pas de la cadena musical i no sempre té la visibilitat que mereixen.
Arribar a viure de la música és la meta de bona part dels músics i autors, però aconseguir-ho està a l’abast de molt pocs. El camí cap a la professionalització és dur i difícil, però no impossible. Per això des del Soc Autor, un projecte impulsat per la Fundació SGAE, La Tornada i les Cases de la Música volem dedicar una sessió a parlar-ne. Ho farem amb músics que han aconseguit resseguir amb èxit aquest camí i altres
professionals del sector que ens explicaran la seva experiència amb l’objectiu de servir de guia i mirall a aquells artistes que també vulguin fer aquest pas.
* inscripció:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchpTCnAsRwQih7kKFL28vSbE6tKBAIYQ16swPdflt3KVtuJg/viewform
TAVERNA REPUBLICANA
entrades anticipades: entradas@capsademusica.com
L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) participa en el cicle d’activitats programades per l’Arxiu Municipal en commemoració dels 81 anys del final de la Guerra Civil a la ciutat. I ho fa amb la tercera edició de la Taverna Republicana. Es tracta d’un concert molt especial en què hi participaran diverses formacions de Tarragona i el seu entorn interpretant cançons relacionades amb el període de la República i la Guerra Civil, així com d’altres que parlen de lluites socials, conflictes bèl·lics, etc.
ATENCIÓ!, Amb motiu de les mesures de contenció del Covid-19 per part de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, l’aforament màxim per aquest concert commemoratiu serà menys d’un terç de l’habitual de la Capsa de Música, és a dir, un total de 150 persones.
CURTS DE LLET 2020
Aquest acte és la mostra pública a mode d’estrena dels treballs audiovisuals fet pels alumnes de segon curs del CFGS de Realització de Projectes d’Audiovisuals i Espectacles de l’INS Pere Martell, dins el Mòdul de Projectes del cicle. Aquestes peces són documentals de caire social. L’exhibició es durà a terme a l’Antiga Audiència i la festa posterior amb l’entrega de premis serà a la Capsa de Música.
En aquest enllaç tenim els documentals d’altres anys:
CONNEXIONS Trio amb Xavier Pié saxo soprano, MACC guitarra i efectes, Paco Montañés percussió i bateria.
Xavier Pié i MACC porten a terme des de l’any 2000 un treball conjunt de recerca i d’interpretació d’espais sonors utilitzant els seus respectius instruments i la inspiració com a premissa principal.
L’any 2013 van presentar el CD RUTES, integrat per composicions pròpies, fruit del treball realitzat fins aleshores, que va rebre molt bones crítiques i comentaris per part de la premsa especialitzada.
L’any 2017 ens van presentar el CD CONNEXIONS (La Cúpula Músic), un nou treball amb acurats arranjaments, que va representar un salt endavant en la recerca d’un so propi, més contundent. Amb la incorporació del percussionista-baterista valencià Paco Montañés, músic de sòlida formació clàssica i d’activitat força transversal, s’han afegit nous i enriquidors elements sonors al grup. També hi ha hagut una notable expansió del repertori: temes com Moonflower (Carlos Santana), A Love Supreme (John Coltrane), Bella Ciao (Popular)…, entre d’altres, sumats a les composicions pròpies, fan que cada concert sigui una experiència única.
IAN LINTS amb Ian Lints, veu, harmònica i guitarra acústica, Joan Escrivà, guitarra i amb Xavi “Big Man” Ferreiro, teclats. L’Ian és un creador d’emocions, un artista amb un talent innat per fer que l’audiència s’entregui al seu show i acabi formant part de l’espectacle com si d’un component més de l’escenari fos. I és a cada show on l’espectador es queda atrapat en aquest ressò de sensacions que és la seva veu i acaba per tenir tant protagonisme com el propi artista a dalt l’escenari. Apassionat de la música de Springsteen i el so “heartland” dels 70’s; d’arrels catalanes i irlandeses, la seva música és culte entre molts fans del rock d’autor independent de tot el món i desprèn a cada nota una barreja d’aquell aire malenconiós i espiritual, tan propi dels paratges del nord d’Europa, amb el sabor ancestral de les terres tarragonines (on resideix) i la potent personalitat de la polsosa música de les bandes de folk sureny nord-americanes. A la gira What if… tour, ens ofereix un inoblidable viatge acústic pel so folk/rock d’influències americanes, repassant els millors temes de la seva discografia i algun cover inoblidable. Un espectacle per deixar-se conquerir per unes lletres compromeses amb la gent senzilla, qui treballa per una vida millor. I la màgia d’una veu impactant, repleta de registres i emocions a flor de pell que no deixaran a ningú en absolut indiferent.