Calendari
TORI SPARKS i CALAMENTO + WHITE BOY WHITE
Com a grup convidat i que caldejarà l’ambient i obrirà la nit, el grup tarragoní White Boy White, format pel bluesman Richard White, americà d’origen establert a Tarragona, i Carles Vergés, dos reputats músics de casa nostra.
Després Tori Sparks amb Calamento + El Rubio, desplegaran tot el seu poder a l’escenari de la Capsa de Música.
Fa cinc anys la cantautora Tori Sparks va canviar Nashville per Barcelona. El seu cinquè disc El Mar (Glass Mountain Records, 2014) va ser una col·laboració amb el trio de flamenc fusió, Calamento, i mescla de manera sorprenent els gèneres de blues, folk, rock, i flamenc. L’àlbum bilingüe va ser un èxit internacional, qualificat per la premsa com a “indescriptible, increïble” (Deruting), “valenta, arriscat” (Rolling Stone), “art pur” (Els Concerts de Radio 3), i “molt especial, un tros de disc [Top 20 Àlbums de l’Any]” (Orpheo).
Dos anys després, Tori Sparks + Calamento, han tornat a l’estudi per gravar el ja molt esperat segon àlbum, L’Horta, amb l’ajuda del mestre de la guitarra elèctrica, Francisco Guisat “El Rubio” és conegut pel seu treball amb Rosario Flores, i Color Humano. Entre la seva guitarra elèctrica i la guitarra flamenca del Pepe Camacho, desenvolupen un espectre de colors musicals que empeny el so del grup més allà que el seu i ja atrevit fusió d’estils. Segueixen experimentant i travessant fronteres, però sense perdre la base, aquesta única fusió que els ha guanyat tants fans mundialment amb El Mar.
Per primera vegada oferim una activitat formativa plural i que compta amb una gran acceptació per part del públic arreu del país. Aquesta activitat formativa està impartida per Álex Carasol Ferrer, Musicoterapeuta, psicòleg, bateria i facilitador de drum cercles comunitaris i de tallers de percusió amb l’ámbit de la educació.
El cercle de percussió (roda de percussió) és una trobada de tipus comunitari que ofereix una experiència musical de diversió i aprenentatge accessible a qualsevol persona que vulgui participar. Els participants del cercle s’expressen col·lectivament mitjançant l’ús d’un cor de tambors, instruments de percussió de diferents tipus (metal, fusta, shakers) així com percussió melòdica (*) boom whakers (tubs sonors de colors) i campanes sonores) i veus per crear un espai musical junts, alhora que gaudeixen d’un gran moment.
L’objectiu final no es dirigeix a l’articulació rítmica o la perfecció, sinó que consisteix a donar forma a una ment grupal construïda sobre la interacció i cooperació dels participants. Es tracta de construir progressivament i constantment, ritmes i sensacions sonores, sense atendre als estils clàssics ni patrons de fer música. Cada participant és protagonista a tot moment.
Per aconseguir el funcionament òptim de la trobada resulta generalment fonamental la figura del “facilitador”, que posa de manifest els recursos musicals del grup al qual pretén ajudar i descobrir tot el seu potencial. El facilitador no exerceix un paper de professor ni de músic que mostra les seves habilitats.
Viure aquest tipus d’experiència representa trobar-se amb un grup de persones conegudes o desconegudes i expressar les emocions sense buscar-ho.
Inscripcions a: oam@musicstgn.com
IES PERE MARTELL Imatge i So
El pròxim dijous dia 30, fem la primera jornada formativa i tècnica al nostre espai Capsa de Música, amb el nou projecte Instituts a la Capsa i que és un pas endavant del projecte iniciat fa un parell d’anys Escoles a la Capsa.
En aquesta jornada formativa i tècnica, comentem als alumnes el projecte aMt i “in situ” el nostre projecte Capsa de Música, i centrat sobretot en la seva basant tècnica.
Els estudiants de primer i segon grau d’imatge i so de l’IES Pere Martell faran la seva visita física a l’espai de l’aMt a on els mostrarem el projecte aMt/Capsa.
Una nova forma d’obrir l’àrea formativa de l’aMt, en una jornada pels estudiants del IES, ja que així coneixeran l’espai i les possibilitats que ofereix i les seves possibles sortides professionals.
CAPSA I FORMACIÓ: ESCOLES A LA CAPSA
_L’ESCOLA BONAVISTA,_ torna a la Capsa en el marc del projecte ESCOLES
A LA CAPSA, començat fa tres anys. Un projecte que motiva i agrada molt
tant a alumnes com a mestres, ja que poden veure in situ el procés de
creació d’una cançó de qualsevol formació musical.
Aquest projecte ajuda també a què dins l’escola es treballi
l’àmbit artístic realitzant diferents activitats musicals com el
festival de Nadal i el de final de curs. Per exemple, el curs passat els
alumnes de sisè van construir un calaix flamenc per interpretar
diferents ritmes i els de cinquè van gravar el videoclip d’una
cançó que ells mateixos van adaptar.
També, cada any, realitzen una adaptació d’alguna cançó de Nadal
coneguda amb un vídeo a les xarxes socials com ara el tema _d’OBESES
“Regalem petons_”:
THE CHEAP TRICK TRIO (GRATUÏT AMB INVITACIÓ ONLINE)
_THE CHEAP TRICK TRIO (TCTT)_, neix amb la intenció d’acostar a un
públic no especialitzat a un selecte repertori de cançons d’índole
instrumental, carregades de dinàmiques i varietat d’estils. Els millors
instrumentistes de diferents èpoques conflueixen en l’extensa llista
que ofereixen en format tribut power-trio. Des del rock, la fusió, el
jazz i fins i tot el clàssic com ara _Dominic Miller, Frank Gambale,
Eric Johnson, John Petrucci, Marcus Miller, Guthrie Govan_…
Jesús Gutiérrez (Bateria), Carlos Rojo (baix elèctric) i Andoni Diaz
(Guitarra elèctrica), uneixen les seves forces, després de treballar
en diferents projectes per separat (i junts també), per oferir una
aposta més personal i sincera de les influències de la seva música
des dels seus anys d’adolescència més incipient. En el seu concert de
presentació comptaran amb la presència de diversos col·laboradors.
Per poder assistir cal fer una reserva prèvia a:
https://docs.google.com/forms/
JORGE ROSSY TRIO
Tres músics, tres monstres dalt de l’escenari de la Capsa de Música
que es faran gaudir del millor JAZZ amb majúscules.
_JORGE ROSSY, VIBRÀFON_ (Barcelona 1964), va començar a tocar la
bateria als 11 anys. Amb aquest instrument ha tocat i enregistrat amb
els millors músics de l’escena espanyola i internacional, com ara
_Perico Sambeat, Tete Montoliu, Paquito D’Rivera, Joshua Redman, Brad
Mehldau, Charlie Haden, Chick Corea, Wayne Shorter_, etc. A més, Jorge
ha gravat diversos treballs propis com a pianista i compositor. El seu
darrer disc com a líder l’ha enregistrat al vibràfon, al costat de
Mark Turner, Peter Bernstein, Doug Weiss i Al Foster.
_GUILLEM ARNEDO, BATERIA_ (Barcelona, 1980), va ser el primer llicenciat
en l’especialitat de bateria a tot l’Estat. Des del 2000 forma part
de diferents formacions i toca amb _David Mengual, Joan Monné, Ernesto
Aurignac, Enrique Oliver, Arecio Smith, Roger Mas, Joan Sanmartí,
Perico Sambeat, Bill McHenry, Jordi Berni, Carme Canyella, Albert Bover,
Jose Carra i Dani Perez_ i, des del 2004, amb Jorge Rossy. El 2013
decideix formar la seva pròpia banda amb una idea estètica musical
molt definida.
_JOSE LÓPEZ, BAIX_. Va ser professor de l’Escola de Música Moderna i
Jazz de la Universitat de Cadiz, component de la Sonora Big Band de
Cadiz i de nombroses formacions del panorama jazzístic andalús. En
l’àmbit flamenc ha treballat per a _David Peña “Dorantes”, el
Lebrijano, Diego Amador_ i des de fa 4 anys és el contrabaixista de
_Las Migas._
CURTS DE LLET 2018 + NOVENA SENDA
L’INS Pere Martell d’Imatge i So, amb els que treballem en sinèrgia amb els seus alumnes i professorat, faran la seva celebració dels seus “Curts de Llet 2018”. I que ens proposen? Música en directe amb un concert d’una banda de rock de casa, i l’entrega de premis dels documentals que s’hauran mostrat amb anterioritat a l’Antiga Audiència.
Novena Senda és un grup de Hard Rock / Rock Gòtic / Post-Punk que sorgeix arran de la dissolució d’un antic grup de versions. Després de trobar un nou bateria i un baixista definitiu, el conjunt es va dedicar a compondre i a fer els seus primers concerts amb els seus temes propis. Amb un ampli repertori de composicions originals i amb un bon nombre de concerts darrere com a experiència.
Novena Senda són: David Arroyo (guitarra); Edu Migueles (bateria); Miquel Puerto (baixista) i Enzo Ferrer (cantant).
+ info: https://novenasenda.bandcamp.com
CAPSA i AUDITORI 1.2
Des de l’aMt teníem molt clar des d’un principi que la Capsa de Música ha de ser molt més que una sala de concerts a l’ús. I per això busquem estratègies des de la nostra línia de Comunicació aMt, amb la que renovem el nostre compromís amb TAC 12 i amb els nous grups de Tarragona, oferint-los l’espai de la Capsa de Música per gravar fins a tres temes de les seves autories, que serviran després com fill argumental amb una entrevista al plató dels mateixos creadors musicals, i donar-los així a conèixer a la ciutadania a l’emetre dins del canal de la TV de la ciutat camp i comarques, les cançons i les composicions de les formacions que després faran parlar dins de l’àmbit de la música de casa nostra.
+ info: https://www.youtube.com/watch?v=jW4HhdBpFO8
BRITISH GUITAR BLUES INVASION
Trio tan poderós en directe com el seu nom indica. Els BGBI són una banda de tribut als tres anys en què el genial músic Jimi Hendrix va ser a la ciutat de Londres i a on es va trobar una escena incendiaria i revolucionaria amb els Cream, els Beatles, The Who, Jeff Beck, Jimmy Page, els Stones… Amb els BGBI gaudirem dels clàssics del rock i el blues que van conviure en aquell temps sense oblidar-nos evidentment dels grans temes de Jimi Hendrix.
British Guitar Blues Invasion (BGBI) són: Moncho Grau (bateria i veu); Jaime Candel (baixista i veu) i Miguel Zanón (guitarrra i veu);
+ info: https://www.youtube.com/channel/UCD4Qtl0hIR9C0KtorUGSzQw
Gravació Formacions musicals KM.0
La Capsa de Música és molt més que una sala de concerts, i les estratègies promocionals amb TAC 12 i els nous grups de Tarragona, passen per oferir la Capsa de Música per gravar fins a tres temes musicals que serviran després, com a fill argumental amb una entrevista al plató de Tac 12.
+ info: http://www.tac12.tv/programes/auditori-12/item/3000-auditori-1-2-capitol-102